Coronavaccinering på campus i Otnäs i september

Vaccinering utan tidsbokning för studerande och anställda den 12., 19. och 26. september i Kandidatcentret, Otsvängen 1, Y115.
Universitetet
Kandidaattikeskus

Rektor Ilkka Niemelä: ”Att investera i universiteten är den bästa lösningen på bristen på experter"

Vid inskriptionen talade även ordförande för Aalto-universitetets studentkår Otto Usvajärvi. Inskriptionen skedde virtuellt.
Universitetet
Rehtori Ilkka Niemelän puhe

Hur skulle du stöda studerandenas välbefinnande med 13 000 euro? Ge ditt förslag!

Föreslå senast 30.9.2022 ett projekt för den inkluderande budgeten som förbättrar studerandenas välbefinnande på campus. En vinnare bland de genomförbara idéerna röstas fram ännu under 2022!
Campus, Universitetet
Students outside School of Business / photographer Unto Rautio

Över 400 unga inleder kandidatstudier i teknik i de nya huvudämnena vid Högskolan för ingenjörsvetenskaper

Det totala antalet sökande till ansökningsalternativen på kandidatnivå vid Högskolan för ingenjörsvetenskaper växte klart jämfört med fjolåret. Kvinnliga sökande var i synnerhet intresserade av huvudämnet hållbara samhällen, som fokuserar på förändringar i den byggda miljön.
2019 ENG fresman students

Kursregistrering till öppna universitets kurser i hösten 2022 startar

Anmälan till Öppna universitetets kursser börjar den 8 augusti
Kuva: Otakaari 27, kuvaaja Anders Portman

2070 nya kandidatstuderande har antagits till Aalto

Resultaten för högskolornas andra gemensamma ansökan har publicerats i Studieinfo-portalen.
Publicerat:
Students celebrating graduation at Aalto Univeristy's graduation party. Photo: Jaakko Kahilaniemi / Aalto University

Aini Putkonen: Aini Putkonen: Doktorandens liv är mycket mångsidigt

Doktoranden Aini Putkonen säger att doktorsexamen ger studerandena goda färdigheter för såväl en akademisk karriär som för industrin.
Vetenskap & konst, Studier
Doctoral student Aini Putkonen

Renoveringen av servicedisken börjar vid Harald Herlin-lärcentret

Renoveringen av servicedisken börjar den 27 juni. Vi beklagar oljudet och olägenheter.
Vetenskap & konst
Learning Centre, Main lobby

Ett rekordantal nya teknologie doktorer deltog i den högtidliga promotionen 2022

Den mest prestigefyllda av alla akademiska fester, promotionen, ägde rum på Otnäs campus den 17 juni. Eftersom den årliga traditionen fått skjutas upp två gånger, blev årets festligheter i Dipoli större än någonsin tidigare.
Vetenskap & konst, Universitetet
Publicerat:
Juhlapukuihin sonnustauneet ihmiset laskeutuvat portaita alas kohti kameraa

Samarbete
Publicerat:

Stort internationellt matematikevenemang i Helsingfors närmar sig

Öppningsceremonin för ICM 2022-kongressen går av stapeln i Helsingfors den 5.7.2022 och då premieras meriterade matematiker med Fields-medaljerna, Carl Friedrich Gauss-priset, Chern-medaljen, Leelavati-priset, samt Abacus-priset för matematisk databehandling vilket sponsoreras av Helsingfors universitet. Dessa hedersbetygelser är högt uppskattade bland matematiker som bevis på betydande vetenskapliga framgångar inom matematik. Bland de medaljer som IMU delar ut är Fields-medaljerna också kända utanför matematikfältet som jämförbara med Nobel-priset.
Prisbelönta
Publicerat:
Aalto University Töölö. Photo: Mikko Raskinen, Aalto University.

Studeranden Eeli Susan: Huvudämnet Signal Processing and Data Science är en perfekt mix av teori och praktik

Eeli anser att magisterprogrammets breda kursutbud gör det möjligt att skräddarsy studierna enligt egna preferenser.
Student Eeli Susan
A person walks from left to right on the second floor inside Väre, passing a metallic piece of art
Övriga, Campus, Internal events

Konsttur i Väre 4.10.

Anmäl dig till en guidad tur för att lära känna Väre-byggnadens offentliga konstsamling.
A glimpse inside School of Business building. A person dressed in black walk with a backbag on the first floor towards right and another person walks to the left on the second floor.
Övriga, Campus, Internal events

Handelshögskolans konsttur 4.10.

Anmäl dig till en guidad tur för att lära känna Handelshögskolans offentliga konstsamling.
A view through the door of Space 21 with their logo in view. I love campus logo badge in the lower right corner.
Övriga, Internal events

Space 21 rundtur 5.10.

Registrera dig för att lära känna Space 21:s projekt och faciliteter på en rundtur som guidas av Jason Selvarajan.
A hand holding a phone while taking a picture of the Space 21 logo displayed on a yellow desk. I love campus logo badge in the upper right corner.
Övriga, Internal events

Space 21 rundtur 11.10.