Teaching and learning

Information and services for quality teaching and learning

Here you can find essential and helpful information for Aalto University's teachers. From the top you can navigate these pages:

Front page is for timely matters. After logging in, you'll see here news and events for Aalto teachers.

Services lists services and support for teachers, related to the planning, implementation and development of teaching and learning.

Contacts is for feedback and detailed contact information of Teacher Services team.

This page is maintained and updated by Teacher Services.

Lecture hall during the lecture

Support for teaching

Teachers handbook main image

The Aalto University Teacher’s Handbook

In this handbook you can find practical information on teaching in Aalto University.

Leap for Learning

Two new platforms, Sisu and Aalto Service Platform, will revolutionise teaching and learning related services in Aalto.​

Leap for learning for teachers

Leap for Learning for teachers

Many teaching and learning services and workflows will be renewed over the coming year. Related projects have been brought together under the heading of Leap for Learning.

Digital Aalto
Three smiling persons and the text "let's move on with Sisu"

Sisu

Grundläggande information om Aaltos kärndatasystem för undervisning och studier.

Tjänster

Public news about teaching at Aalto

Maarintalo lounge
Campus Publicerat:

Självstudielokalerna i Maarihuset är öppna

Självstudielokalerna på andra våningen i Maarihuset har öppna och är tillgängliga.
@aaltowellbeing on Instagram
Studier, Universitetet Publicerat:

Följa oss på Instagram: @aaltowellbeing!

Välkommen att följa oss: @aaltowellbeing. Vi ses på Instagram.
Student Verneri Hirvonen
Studier Publicerat:

Studeranden Verneri Hirvonen: "Studierna vid Aalto-universitetet är väldigt flexibla"

Verneri är den första studerande som har utexaminerats från det engelskspråkiga huvudämnet Digital Systems and Design.
Economicum-rakennus Arkadiankadulla. Kuva: Veikko Somerpuro
Vetenskap & konst Publicerat:

Undersökning från lägesrummet vid Helsinki GSE: Coronatiden har varit särskilt prövande för högskolestuderande - psykiatritjänsternas besökarantal stigande

Antalet besök som gäller psykisk hälsa har från och med hösten 2020 varit klart ökande både bland studerande inom den högre utbildningen och bland andra unga i samma åldersklass.
People talking and working in the café in Harald Herlin Learning Center, white lamps hanging in front.

Pedagogical training: main page

Do you want to develop yourself as a teacher? Start Aalto pedagogical training with A! Peda Intro and continue with other core courses, or check the available elective courses.

Public events related to teaching and learning