Högskolan för konst, design och arkitektur

Designs for a Cooler Planet är här!

Hur ser en mer hållbar framtid ut? Vår årliga utställning erbjuder planetvänliga, multidisciplinära lösningar och är oppet för alla.

Shimmering Wood sneaker by Noora Yau & Konrad Klockars. Photo: Kalle Kataila

Rehtori Ilkka Niemelän puhe
Universitetet Publicerat:

Rektor Ilkka Niemelä: ”Att investera i universiteten är den bästa lösningen på bristen på experter"

Vid inskriptionen talade även ordförande för Aalto-universitetets studentkår Otto Usvajärvi. Inskriptionen skedde virtuellt.
Ilmakuva kampuksesta
Campus Publicerat:

Campuset presenteras under en virtuell rundtur

I vår nya nättjänst bekantar två guider besökaren med 44 olika ställen på Aalto-universitetets campus i Otnäs
Samarbete Publicerat:

Students outside School of Business / photographer Unto Rautio
Campus, Universitetet Publicerat:

Hur skulle du stöda studerandenas välbefinnande med 13 000 euro? Ge ditt förslag!

Föreslå senast 30.9.2022 ett projekt för den inkluderande budgeten som förbättrar studerandenas välbefinnande på campus. En vinnare bland de genomförbara idéerna röstas fram ännu under 2022!
Students celebrating graduation at Aalto Univeristy's graduation party. Photo: Jaakko Kahilaniemi / Aalto University
Studier Publicerat:

2070 nya kandidatstuderande har antagits till Aalto

Resultaten för högskolornas andra gemensamma ansökan har publicerats i Studieinfo-portalen.
A scarf made of Ioncell.
Samarbete Publicerat:

Aalto-universitetet blir grundade delägare i företaget Ioncell som utvecklar ekologiska textilfibrer

Bolagets mål är att kommersialisera Ioncell®-teknologin som gör det möjligt att tillverka textilfiber av hög kvalitet av textilavfall och trä på ett ekologiskt hållbart sätt.

Creativity Unfolded

Aalto-universitetets bloggserie Creativity Unfolded behandlar ämnen kring kreativitet, såsom design, teknik, olika media, arkitektur, film, spel och konstteori. Läs, följ och delta i diskussionen (bloggen publiceras på engelska).

Läs och delta
Creativity Unfolded_blogi_visu_Milja Komulainen

Konst vid Aalto-universitetet

Konst hjälper till att skapa en trevlig miljö. Det är därför den genomsyrar hela Aalto-universitetet.

Insight by Grönlund and Nisunen, a work of art in the Aalto University Väre building

Händelser

A person walks from left to right on the second floor inside Väre, passing a metallic piece of art
Övriga, Campus, Internal events

Konsttur i Väre 4.10.

Anmäl dig till en guidad tur för att lära känna Väre-byggnadens offentliga konstsamling.
A glimpse inside School of Business building. A person dressed in black walk with a backbag on the first floor towards right and another person walks to the left on the second floor.
Övriga, Campus, Internal events

Handelshögskolans konsttur 4.10.

Anmäl dig till en guidad tur för att lära känna Handelshögskolans offentliga konstsamling.
A view through the door of Space 21 with their logo in view. I love campus logo badge in the lower right corner.
Övriga, Internal events

Space 21 rundtur 5.10.

Registrera dig för att lära känna Space 21:s projekt och faciliteter på en rundtur som guidas av Jason Selvarajan.
A hand holding a phone while taking a picture of the Space 21 logo displayed on a yellow desk. I love campus logo badge in the upper right corner.
Övriga, Internal events

Space 21 rundtur 11.10.

ARTS 150 år logo

Donate to the 150-year-old School of Arts, Design and Architecture